Puppy’s

 


Ik wil uit weloverwogen combinaties en op kleine schaal mooie, gezonde en gesocialiseerde puppy’s voortbrengen. De raskenmerken, zoals die voor de Yorkshire terriër zijn vastgesteld, zullen hierbij altijd als leidraad dienen. Om die reden zijn bij mij, of via bemiddeling, geen zogenaamde “Mini” of “Teacup” Yorkies verkrijgbaar noch werk ik daar aan mee. De puppy’s worden allemaal in een rookvrije huiselijke kring grootgebracht met de verwachting dat zij na acht á negen weken bij hun nieuwe baasjes een goede start gaan maken. Als de pups worden overgedragen zijn zij ontwormd, gechipt, gevaccineerd en is een begin gemaakt met de socialisatie. Voorts gaan ze, zonder uitzondering, vergezeld van een koopovereenkomst volgens het Nederlands recht (consumentengarantie), de officiële door de Raad van Beheer verstrekte stamboom, DNA profiel, een bijgehouden paspoort voor gezelschapsdieren, geboorteverslag en puppy pakketjes van Proplan en/of Canex.

.

Let op! Met ingang van 2015 zijn er veranderingen bij de uitgifte van Europese paspoorten. Indien u een hond (of ander huisdier) aanschaft ontvangt u van de fokker het verplichte paspoort dat via de dierenarts wordt verstrekt en geregistreerd. Honden moeten verplicht gevaccineerd worden het eveneens verplichte paspoort is tevens bedoeld als reisdocument. 

Het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG) wijst middels een publicatie van de Hondenbescherming d.d. 13 maart 2013 onder het motto “te klein is niet fijn” op het volgende:
De Hondenbescherming waarschuwt het publiek geen pups te nemen van het type ‘teacup’, ‘micro mini’, ‘micro’ of ‘pocketbook’. Deze benamingen worden gebruikt voor hondenrassen die extra klein zijn gefokt en als gevolg daarvan bijna standaard lijden onder gezondheids- en welzijnsproblemen. Het lijkt lief, leuk of bijzonder om zo’n pietepeuterig hondje te hebben’, aldus de Hondenbescherming. ‘Echter, voor de hond is het geenszins een pretje. Het maakt het dier kwetsbaar en daardoor bijvoorbeeld niet geschikt voor gezinnen met kinderen. Daarnaast heeft een dier ook ruimte nodig voor bepaalde organen, zoals hersenen, ogen en maag-darmkanaal. Wanneer een hond bewust super klein wordt gefokt, kan dit allerlei vervelende problemen geven. Het diertje past letterlijk niet in zijn jasje en lijdt daaronder.’ De Hondenbescherming roept het publiek dan ook op nooit een dergelijk bewust te klein gefokte pup te kopen. ‘Kies voor een dier dat een fijn leven kan leiden. Onthoud dat je als consument bepaalt wat er gefokt wordt. En dierenleed wil je niet steunen maar juist tegengaan’, aldus de Hondenbescherming op haar website. Bron: www.hondenbescherming.nl .

Tip voor nieuwe baasjes: Binnen tien dagen na de geboorte van de puppy’s ben ik verplicht om de namen van de pups bij de Raad van Beheer te melden. Ik bied aanstaande kopers de mogelijkheid om binnen die termijn een door uzelf gekozen naam aan mij door te geven die ik vervolgens doorgeef aan de Raad van Beheer. De door u gekozen naam, die wel aan een paar voorwaarden moet voldoen, komt hierna op de stamboom te staan. Voor de overige pupjes kies ik zelf de namen. Een eenmaal op de stamboom vermelde naam is niet meer te wijzigen maar het staat kopers, in het laatste geval, natuurlijk altijd nog vrij om de pup later een willekeurige roepnaam te geven. Voor het binnen die tijd reserveren van een naam vraag ik een kleine aanbetaling die we gezamenlijk, in goed overleg, kunnen afspreken...

(De hier onderstaande ”puppenkopjes” zijn telkens op de 30ste levensdag gemaakt. Dit geeft aan hoe pupjes qua expressie individueel van elkaar kunnen verschillen.)
.
.
Op 19 maart 2020 is Fay bevallen van haar vierde nestje. Zeven mooie pupjes, drie reutjes en vier teefjes zouden, als ze hadden kunnen zien, het levenslicht hebben aanschouwd. De eerste, een teefje, kwam om kwart over zes in de ochtend. Twee uur en een kwartier later, kwam de laatste. De vader van het dartele spul is Ken. In volgorde van geboorte: Gina, die in Son en Breugel Roosje gaat heten, was de eerste en werd gevolgd door Quando. Met deze mooie naam zal hij naar Spijkenisse gaan. Toen was daar Bibi, zij gaat uitwaaien op Texel. Zij werd gevolgd door Daisey. en die blijft iets dichter in de buurt en gaat naar Wormer in de Zaanstreek. Maar afstanden spelen geen rol en dus gaat Boy naar Maldegem in België en daar zal hij als Guapito Boy door het Vlaamse land bewegen. Het laatst geboren reutje, Benjamin, gaat ook niet ver weg en strijkt neer in Heiloo. Daar gaat hij een ouder reutje gezelschap houden dat in 2008 bij ons is geboren. De hekkensluitster werd Myra. Zij vertrekt naar het Brabantse land en gaat in Herpt nabij Heusden als Kiki ervaren hoe carnaval verloopt.


.  

Het was op 28 januari 2019 toen onze Fay is bevallen van haar derde nestje. Wij werden steeds verbaasder toen bleek dat het aantal pupjes toenam. Uiteindelijk werden het er acht. De bevalling is ondanks dit aantal voorspoedig verlopen en zowel moeder als pupjes, drie reutjes en vijf teefjes, deden het vanaf het begin super. Nu, in april, zijn ze alle acht uitgevlogen. Letterlijk een leeg nest was wat overbleef. Dat is dan niet alleen even slikken maar soms ook wel een beetje emotioneel. De heksenketel waarop de ren soms leek is voorbij. Waarheen zijn onze dribbelaars en soms ook kleine vechtersbaasjes gegaan? Op de bovenstaande afbeelding, harten 8, zijn ze v.l.n.r. en van boven naar onder te zien in de volgorde van geboorte. Elton “Jip” is verhuisd naar Noordwijkerhout. Dolce, die in de ren als een ware regentes de maat aangaf is naar Amsterdam vertrokken waar zij een tien jaar eerder van ons afkomstige hond gezelschap gaat houden. Dzidzi “Daizy” is naar het zuiden vertrokken, Oss is nu haar woonplaats. Abygail zoekt ook beneden de rivieren haar geluk. Zij brengt het licht in Eindhoven. Diesel gaat iedereen blij maken in Hardinxveld-Giessendam. Princess Leia blijft dichter bij huis en gaat in Heerhugowaard bij de nieuwe baas op Koikarper jacht. Bentley gaat vol gas geven in Hellevoetsluis. Tenslotte, Amy gaat emigreren. Zij gaat los in Sint-Armands in België. Wij wensen onze snoepjes alle geluk, een lang en gezond leven met tevreden baasjes. Wij zullen aan ze blijven denken..


..

In de ochtend van 1 januari 2018 is Face of Mystery van Zikiri, wij noemen haar Fay, bevallen van een teefje en drie reutjes. Alles ging zeer voorspoedig en zoals gewenst. Aramis, oftewel Mitch, is de vader van dit nestje. Voor hem was dit de eerste keer. Armin “Paco” krijgt vast en zeker hoofdstedelijke allures.
Zijn zuster Angel blijft ook in Noord Holland en gaat naar Lisserbroek. Amadeus “Boody” is naar Leiden verhuisd en zijn broer Teddy naar Noordwijk. Als ze net zo beweeglijk worden als beide ouders dan staat de baasjes nog wat te wachten. Ook van dit nestje hebben wij weer ontzettend genoten.

Het was op 3 november 2016 toen Gitta Faxon voor de laatste keer is bevallen. Gitta mag van haar oude dag gaan genieten. Ken en Gitta kregen vier nazaten, een teefje en drie reutjes. Het was een voorspoedige en snelle bevalling. Inmiddels hebben ze allen een nieuwe baas gevonden. Jet is verhuisd naar het Noord Hollandse Sint Maarten. Vervolgens is Athos verhuisd en gaat in Coevorden verder als Baloe. Porthos vond eveneens een warm nest in Den Oever waar hij als Dundey iedereen gaat bezighouden. En Aramis? Hij blijft als Mitch fijn bij zijn vader, moeder en grootmoeder in Alkmaar wonen.


Bij ons is het reutje Bincky gekomen, hij is door Gitta liefdevol en zorgzaam geadopteerd. Bincky is op 1 november 2016 geboren en kon meteen bij Gitta “aanschuiven”. Hij groeide bij ons op als een levenslustige en mooie pup. Zijn nieuwe baasjes hebben hem opgehaald en nu woont Bincky in Ede.
.
.Op 21 maart 2016 is uit de combinatie Kendos Kiss Moonwalker en Face of Mystery van Zikiri een nestje van vier geboren. Voor Fay was dit haar eerste nestje. Een reutje en drie teefjes die groeien als kool en hun moeder de hele dag bezig houden. Zimoh gaat als Elvis met zijn leventje verder in Zaandam. Misty gaat haar bazin in Medemblik blij maken en Berendina gaat als Beer naar onze hoofdstad verhuizen. Primavera blijft in de buurt en gaat naar Zuid Scharwoude. Dit wil zeggen dat alle pupjes in Noord Holland blijven.
.


Op 10 juni 2015 kreeg Gitta Faxon van Zikiri (Fax) haar vierde nestje. Dit keer was Victor van Zikiri de vader. Voor hem was het “de eerste keer”. Zij kregen samen vijf nazaten t.w. twee reutjes en drie teefjes. Zij hebben inmiddels allen een eigen stek gevonden. Het reutje Dario is naar Raamsdonksveer gegaan en Elmo naar Almere. Sara woont afwisselend in Ede en Frankrijk, Shannyn in Lelystad en Sabrina wordt vertroeteld in Hoogvliet Rotterdam.
.
.

Het was op 26 mei toen Royal Sensation’s Flame of Mystery, wij noemen haar Missy, is bevallen van haar tweede nestje. De vader was deze keer Kendoss Kiss Moonwalker door ons Ken genoemd. Het werden deze keer 2 reutjes en 2 teefjes. Boyke gaat naar het Friese Langweer en Bluey blijft in Holland en gaat verder in Voorhout. Ook de beide dames hebben een nieuw adres gevonden, Miss Lizzy in Eindhoven en Sukha in Meppel. Dus Noord, Oost, Zuid, West, ze krijgen het alle vier even best..
Op 27 april kreeg Royal Sensation’s Flame of Mystery haar eerste nestje. De dekpartner was grandchampion Qwerti’s Face to Face. Het werden twee reutjes en drie teefjes. Victor en zijn zuster Face of Mystery, nu “Fay“, blijven in Alkmaar wonen. Sunday Surprise woont bij haar jonge bazinnetje Nina en haar ouders in Amsterdam. Mystery’s Boy, nu “Bram“, gaat twee Golden retrievers in Amsterdam plagen. Het teefje Careless Whisper nu “Jill” was als eerste verhuisd naar een adres in ‘s Hertogenbosch waar ook haar vader en oma woonachtig zijn.
.
.
.
Het was op 13 februari 2014 toen Bojoura haar eerste nestje kreeg van Royal Sensation’s Flame of Miracle. Twee teefjes en een reutje zagen het levenslicht. Na een voorspoedige start kwam het moment dat de nieuwe baasjes zich aandienden. Beau kwam als eerste ter wereld en zal Schagen gaan opleuken. Toen kwam haar broertje Waldomar op de wereld. Waldomar is op de dag dat hij 13 weken oud werd opgehaald door zijn nieuwe baasjes en vangt zijn verdere leven aan in Hooglanderveen. Kera gaat haar bazinnetje in Obdam heel gelukkig maken.
.
.
.
Op 6 februari 2014 is Gitta Faxon bevallen van haar derde nestje. De vader is Argos-Nike en twee reutjes en twee teefjes waren het resultaat. Inmiddels hebben de pupjes een nieuwe baas gevonden. In volgorde van geboorte hieronder de locaties waar zijn hun nieuwe leventje gaan leiden. Alwin is naar Leeuwarden gegaan. Door nare omstandigheden kon zijn bazin echter niet de aandacht en energie opbrengen die zij graag aan hem zou besteden. Zij heeft een zware en verdrietige beslissing genomen en Alwin aangeboden voor herplaatsing. Ik heb haar beloofd dat alleen het beste goed genoeg is voor Alwin. Josephine heeft in Heemskerk de draad opgepakt en Daniël blijft dichterbij in Alkmaar. Máxima is een nieuwe inwoonster van Julianadorp.
De dag dat Máxima in haar nieuwe domein was gearriveerd is er een filmpje van haar gemaakt dat via navolgende link te zien is. http://youtu.be/bwtzRVGzSyI
.
.

Het was in de zeer vroege ochtend van 9 september 2012 toen Gitta Faxon van zes pupjes is bevallen. Vier teefjes en twee reutjes zagen het levenslicht en de nieuwe baasjes waren al bekend en konden zelf de namen kiezen. Als zij hier gaan vertrekken gaat Snoopy naar Beverwijk. Ook Floss gaat naar Beverwijk waar ze Femke uit een eerder nestje van Gitta Faxon gezelschap gaat houden. Browny blijft dicht bij huis en blijft in Alkmaar. Binky verhuist naar Amstelveen en Princess Bibi gaat naar Huizen. King Argos gaat het verste weg en gaat in Spijkenisse Max, ook uit een eerder nestje van Gitta, van gezelschap voorzien.
.
.
.
Op 17 november 2011 is onze Lady Quinta bevallen van vijf pupjes, drie reutjes, en twee teefjes. De vader is Argos. Inmiddels is dochter Quinta haar nieuwe leven begonnen in het Gelderse Didam waar zij “Cookie” uit een hieronder staand nestje gezelschap gaat houden. Alwin en Borka gaan gezamelijk de beest uithangen in Weesp en Colin blijft ook in Noord Holland en gaat ongetwijfeld erg genieten in Purmerend. Madam Bojoura, “Bo” genoemd, blijft fijn in Alkmaar wonen. (Op 12-7-2014 is Bo naar Deventer verhuisd). 
.
.
.
Op 5 september 2011 heeft Dottie drie teefjes en twee reutjes gekregen in de vclgorde zoals afgebeeld. De vader van het vijftal is Argos. Myka gaat in Petten wonen. Luna woonde aanvankelijk in Heerhugowaard maar is in december 2013 herplaatst en naar het eveneens in Noord Holland gelegen Purmerend verhuisd. Lady GodivaCookie” gaat iets verder in het land en dat wordt Didam. Rubinho trekt ook die kant op en gaat naar Duiven. Sam gaat emigreren en gaat zich uitleven in Halle-Zoersel in België.
.
.

.
Uit de combinatie Gitta Faxon van Zikiri en Argos-Nike van Samothrace zijn op 25 maart 2011 twee teefjes en twee reutjes geboren. Nog voor de geboorte waren er al nieuwe baasjes in beeld die zelf de namen hebben aangereikt. De teefjes Femke en Puck gaan respectievelijk naar Beverwijk en Assendelft. De reutjes Boomer en Max gaan een nieuw leven beginnen in respectievelijk Luttelgeest en IJsselstein. Door nare omstandigheden kon de bazin van Max hem niet meer het leventje geven waar hij recht op heeft en zoals zij dat zou willen. In goed overleg heb ik Max terug genomen en voor hem gezocht naar een andere goed adres. Dat is gelukt, en met het resultaat kan iedereen nu gelukkig zijn. Hij heeft, toen hij net acht maanden was, een lieve bazin gevonden in Spijkenisse bij wie hij nu de boel op z’n kop zet.
.
.
.
Op vrijdag 23 april 2010 is Dottie van Samothrace bevallen van twee pupjes, een reutje en een teefje. De vader van het kleine grut is Nederlands kampioen Trookdon-Nike van Samothrace. Het reutje, Egon Haldir gaat in Roden zijn nieuwe baasjes gelukkig maken. Voor het teefje, dat wij Lady Godiva genoemd hebben, liep het allemaal anders. De natuur kan hard zijn en ook verdrietig maken. Aanvankelijk vond de dierenarts haar gezond. Toch lukte het niet met haar. Een ander onderzoek gaf een andere en zeer verdrietige uitslag en na vier weken samen gestreden te hebben moesten we een beslissing nemen. Na 28 dagen hebben we haar moeten laten gaan want het leven zou voor haar uiteindelijk lijden geworden zijn en dit verdiende ze niet. Ze is in onze handen rustig ingeslapen.
.
.
.
Op woensdag 21 april 2010 is Lady Quinta bevallen van vijf levenslustige puppy’s. De vader is Nachtwacht Cercle van Samothrace. Het zijn vier reutjes en één teefje geworden. Drie reutjes hebben inmiddels een baasje gevonden, Frodo gaat in Almere wonen, Buddy in Schoorl en Kultani in Heerlen. Ook het teefje, Diva Day-Liah gaat haar huisgenoten in Rijnsburg blij maken. Voor Borka liep het anders. Net als zijn lotgenootje Lady Godiva waren voor hem de vooruitzichten niet gunstig. Ook hier werd de gezondheid in het begin anders ingeschat door de dierenarts en ook hier wees een tweede controle een niet te aanvaarden toekomst uit. Borka was een vrolijk, speels, knuffelig en dartel mannetje. Een vechtertje ook en dat heeft hij tot het einde gedaan. Zijn strijd was echter zinloos en na 30 dagen is hij, gelijktijdig met Lady Godiva, rustig ingeslapen en zijn ze als lotgenootjes gezamelijk begraven.
.
,
.
Op 31 maart 2009 is Lady Quinta moeder geworden van zes mooie pupjes die zij heeft gekregen van Nederlands kampioen May Day-Nike van Samothrace. Na de voorspoedige bevalling werden dit drie reutjes en drie teefjes. De reutjes Josselin, Bikkel en Tygo zijn naar respectievelijk Eindhoven, Enschede en Geldrop verhuisd. De teefjes Angelina, Mandy McDunn wonen nu in respectievelijk Hendrik Ido Ambacht en Buitenpost. Gitta Faxon is bij ons in Alkmaar gebleven.
.
.
.
……………………….Lody, Giselle en Nickey zijn hier nog maar 17 dagen jong.
.
Op 2 april 2008 is Dottie van Samothrace gedekt door Nederlands Jeugdkampioen Just in Time from Maro’s Little Home en op zaterdag 7 juni heeft ze ons verblijd met twee reutjes en een teefje. Het teefje en beide reutjes hebben inmiddels een baasje gevonden. Het blijft een Noord-Hollandse aangelegenheid. Lody heeft zijn nieuwe adres in Heiloo, Gissele in Amsterdam en Nickey in Wormer.
.
.
.
Op 29 februari 2008 is Lady Quinta bevallen van 5 pupjes. De vader is Nederlands jeugdkampioen Fanfare-Nike van Samothrace. Zij zijn de gelukkige ouders van 3 reutjes en 2 teefjes. De beide teefjes en de 3 reutjes hebben inmiddels allemaal een nieuw mandje gevonden waarin zij ongeveer half mei hun draai gaan vinden.
Inmiddels heeft “Juno” een nieuw baasje gevonden in Naaldwijk en ook Lily is naar Zuid Holland verhuisd en woont nu in Voorburg. Debby en “Bink” zijn in Noord Holland gebleven en wonen nu respectievelijk in Limmen en Weesp. Quint zocht het verder weg en zijn mandje staat nu in Mosby in Noorwegen.
.
.
.
Op 14 maart 2007 heeft Dottie 3 gezonde puppy’s gekregen van Nederlands Kampioen May Day-Nike van Samothrace. Het werden twee teefjes en een reutje. Van dit vrolijke trio blijft My Precious Claire als nieuwe aanwinst bij ons in Alkmaar wonen. Bella Donna woont nu in Huizen en Mister Pim verhuisde naar Lienden.
.
.
.
.

Comments are closed.