Gitta Faxon

Op 31 maart 2009 is Gitta Faxon als eerste van zes pupjes geboren. Dat ze in stuitligging geboren werd heeft blijkbaar geen invloed gehad op haar functioneren want ze is net als haar moeder Lady Quinta een wervelwind die zich niet het Alkmaarse kaas van het brood laat eten. Kortom, een pittig karakter. Op zich waarschijnlijk geen bijzondere eigenschap maar we genieten er wel van. Dat de andere honden soms niet weten wat ze overkomt, uit hun slaap gehouden, van hun plek verdreven of van hun speeltjes en knuffels beroofd worden zal nog wel een keer onderling geregeld worden. Daarnaast is het wel zo dat ze zich ook in een rustig hoekje op mijn kamer kan terug trekken. Haar voorkeursplekje is dan onder mijn bureau. Na een time out verschijnt ze dan weer fit en strijdlustig aan het front voor een nieuwe competitie.
.
………………………………….Het nieuwe leven is begonnen.
.

 

 

 

 

 

 

 

21 dagen.

.
Met Gitta wilde ik in 2010, in de jeugdklas voor teven, gaan showen. Het resultaat was niet geweldig want net als haar moeder had ze meer belangstelling voor andere honden, publiek en de keurmeester. Ze huppelde maar wat door de ring en had een hoop schik. Ik heb er na twee shows maar een streep onder getrokken. Showen is heel leuk maar een vrolijke hond is veel belangrijker.

.

.

.
.
.

.
.
.
……………….6 weken oud
>

>

>
De oortjes doen al een poging om te gaan staan.
.
Alweer elf weken oud en nog steeds een beetje flapoortjes…..
.
…..maar nu staan ze dan toch echt.
.
Mijn lekkere meid.
.Sneeuwpret
.
Gitta Faxon van Zikiri.
.
Even een tukkie doen tijdens de eerste show.
.
De shows die Gitta gelopen heeft in Groningen en Leiden in de jeugdklasse. Hierna zou nog een show volgen in Leeuwarden. Hiervan zijn helaas geen showfoto’s.
.
Deze foto is gemaakt door Imre van Eijl na afloop van de show in Leeuwarden.
.

.

Na deze periode zou “Fax” een andere taak wachten want na een onderonsje met Argos werd ze moeder van twee teefjes en twee reutjes.
.
Alles is achter de rug en ligt tevreden bij elkaar.
.
Hier ligt dan het spul met de buikjes gevuld.
.
Na de eerste vaccinatie even kennismaken met de buitenwereld en de riem met tuigje.
.
En als de zon schijnt veel naar buiten om te dollen.
.
.2011, Gitta Faxon met rechts haar moeder Lady Quinta.
.
Aramis “Mitch”, inmiddels 13 maanden oud, samen met zijn moeder Gitta Faxon.

Comments are closed.