Face of Mystery

Face of Mystery van Zikiri (Fay) is op 27 april 2014 geboren. Zij is de vierde uit een nestje van vijf en had een geboortegewicht van slechts 64 gram. Zij is geboren uit de combinatie Qwerti’s Face to Face en Royal Sensation’s Flame of Mystery. Voor moeder Flame of Mystery (Missy) was dit haar eerste nest.

De geboorteaankondiging van Missy haar eerste nestje.
(fotomontage Joop van Lieshout)
.
Op deze opname is Face of Mystery 5 dagen jong.
.
Een paar dagen later ging Face of Mystery (Fay) ook met haar nestzusjes op de foto,
v.l.n.r. Sunday Surprise, Careless Whisper en Fay.

Het opvallende is dat Fay en haar nestbroer Victor vanaf de geboorte altijd bij elkaar lagen en elkaar opzochten en dit laatste doen ze nog steeds. Een soort twee-eenheid dus en aan elkaar gewaagd. Verder zijn ze uiterlijk heel verschillend van elkaar. Wat ze wel gemeen hebben is het uitbundige heerlijke karakter, niet te stoppen in hun beweging en gestoei. Toeval of niet, ze zijn beiden bij mij gebleven. Als Fay eindelijk een time-out neemt kan ze als een lappenpop heerlijk bij een van ons op schoot liggen..

Voor een Yorkshire terriër kalender voor 2015 is Fay, die hier 9 weken oud is, door François Nicaise in de duinen bij Egmond aan Zee gefotografeerd.
.
.
Fay vond het daar aan de kust best wel gezellig en ook deze foto kwam dankzij Françoise Nicaise op de kalender.
.
.
Inmiddels alweer 3 maanden oud, is het hier tijd voor een time-out.
.
.
Die dag vindt Fay overal in de tuin wel een plek, op keien…..
.
.
…..of op schoot.

Kortom, Fay heeft een heel hoog knuffelgehalte. Zit ze eindelijk even stil en ziet ze dat je naar haar kijkt dan is oogcontact meteen aanleiding tot een bestorming. Buiten aan de lange lijn is ze niet anders, alles en iedereen is een uitdaging. Het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat ik met haar ga showen. Misschien als ze wat ouder en rustiger is geworden, wie weet. Uiteraard is het dagelijkse onderhoud van belangen dat gaat gewoon door.

Een maand later, het is nog steeds zomer, gebruikt Fay de hond van onze dochter als steun. Myra en Fay kunnen het heel goed vinden en zijn inmiddels aan elkaar gewaagd.
.
.Een York vraagt veel en dagelijks onderhoud.
.
.
Samen met haar nestbroer Victor, moegespeeld.
.
.
En dan gaat het haar voor de ogen hangen dus wordt het tijd voor een elastiekje en strik.
.
.
En omdat we toch bezig zijn dan na de borstelbeurt ook maar even een jasje passen en een andere strik proberen.
.

Comments are closed.