Dottie

Hoe kun je het karakter
van een hond nu het beste omschrijven?
Dottie is in ieder geval een hond met een heel zacht en teder karakter. Ze laat zich graag vertroetelen en kammen. En niet zelden valt ze daarbij al staande in slaap. Het borstelen, papillotten zetten en al dat soort zaken zijn voor haar geen enkel probleem. Ze lijdt daarbij zeer zeker geen hondenleven in de negatieve zin van het woord. Ik heb wel eens het idee dat, wanneer Dottie een mens zou zijn, ze waarschijnlijk als dame door het leven zou gaan. Een mantelpakje, verzorgd uiterlijk en naaldhakken. Zo zie ik het wel eens voor me. Veel drukte en lawaai om haar heen hoeft ook niet zo nodig. Ze kruipt liever op schoot, zucht eens diep en is dan tevreden. Dottie is een dochter van kampioen Duke Andrew of Padawi’s en kampioen Violetta van Samothrace. Indien u op de onderstreepte woorden klikt kunt u meer informatie over Dottie vinden. Bij stambomen is op de site haar NHSB stamboom afgebeeld. Meer voorouders zijn te vinden in de Dottie vooroudergalerij. Haar (en ook mijn) eerste showervaring begon in 2005 in Wijchen bij de door de Nederlandse Terrier Unie georganiseerde tentoonstelling. Als debutant heeft ze het bij de shows in 2005 en 2006 niet gek gedaan. Een overzicht kunt u vinden bij Shows 2005 Dottie van Samothrace en Shows 2006 Dottie van Samothrace. Haar sterke punt is haar loopwerk. Ook thuis loopt ze graag. Heel parmantig en ijdel kan ze door de buurt dribbelen.

Bij de Nederlandse Yorkhire Terrier Club, waar ik toen nog lid van was, heeft Dottie de titel “Top Teef 2006″ behaald.  Toen, op 1 april 2007, heb ik vervolgens de beker en een oorkonde in ontvangst mogen nemen. Hierna heb ik toen besloten om met haar te stoppen met showen. De ene reden was dat er te veel concurentie was van een hoger showniveau, wat overigens ook niet alles zegt, en de andere reden was dat ik Dottie wilde laten dekken. De volgende beslissing was om de schaar in het lange haar te zetten en dit was best even slikken. Des ondanks heb ik besloten om haar te verlossen van het lange haar en papillotten. Het was even doorbijten om de schaar en tondeuse te hanteren maar ik vond dit beter voor haar. En dit vond ze zelf blijkbaar ook, huppelend als een lammetje en rollebollend door de kamer gaf ze daar uiting aan. En geloof me, Yorkies met lange vacht zijn net zo vertederend als met een kort vachtje. Vervolgens is Dottie gedekt door May Day-Nike van Samothrace en kreeg drie pupjes. Ook dit was voor ons een geheel nieuwe en spannende ervaring. Ik wil, indien mogelijk, en zolang dit verantwoord en toegestaan is, ieder jaar een nestje van haar. Tot haar achtste levensjaar mag zij totaal vijf nestjes krijgen. Hoe dan ook zijn haar showdagen voorbij. Dottie is en blijftgewoon lekker bij ons als een rustpunt in huis. Inmiddels is het 2011 en is Dottie niet meer de enige in huis. Ze heeft gezelschap gekregen van Lady Quinta van Samothrace, hierna My Precious Claire haar dochter en eerste pup uit haar eerste nestje die bij ons is gebleven, vervolgens Gitta Faxon, de dochter van Quinta en als laatste Argos het reutje. Onder de keuzeknop Foto & Videoalbums kunt u kijken naar fotomapjes van shows waaraan Dottie in 2005 en 2006 heeft meegedaan. Ook is hier en overzicht van voorouders uit een lang voorbije periode te bekijken. Er is ook een filmpje te zien waaraan Dottie in 2008 heeft meegedaan. Dit werd door een Nederlands castingbureau georganiseerd in opdracht van een Duitse onderneming voor een Spaanse tv comercial. Onderstaand een aantal willekeurige foto’s uit het leven van Dottie.

.
Hier ligt Dottie helemaal bovenaan bij haar moeder.
.
>
2004, net drie weken oud even bij de nieuwe baas in handen.
.
.
En nu woon ik, na twee maanden, dan in Alkmaar.
.
.
Hier ben ik met mijn baasje.
.
.
Ook de “onderbaas” is trots op me.
.
.
Op de plaats rust.
.
.
Puppycursus.
.
.
Bergen aan Zee.
.
.
Thuis in de tuin.
.
.
Mijn eerste kuifje.
.
.
Weer een nieuwe ervaring, sneeuw.
.
.
Doe eens gek.
.
.
Wegwezen!
.
.
Klaar voor een clubshow in Austerlitz in 2005.
.
.
Thuis….
.
.
….en in 2006 tijdens de Huishoudbeurs in de Rai. Op handen gedragen door Martin Gaus.
.
.
Zo moet ik staan….
.
.
….zo moet ik kijken….
.
.
….en zo moet ik liggen.
.
.
Met mijn nieuwe strik.
.
.
Met Lady Quinta (rechts) in ons nieuwe bankje.
.
.
2007, ik ben hier in blijde verwachting en mijn haren zijn net ingepakt in papillotten.
.
.
Time out.
.
.
De laatste dag met lang haar.
.
.
Hier met Mr.Pim uit het eerste nestje.
.
.
Zomer….
.
.
….in het park.
.
.
Moeder en dochter (links).
.
.
Tot ziens en de groeten van Dottie.
.
.
Inmiddels is het 2014 en kregen we bezoek van de fotograaf. François Nicaise heeft toen ook van Dottie foto’s gemaakt. Deze foto’s zijn bestemd voor een Franse/Begische Yorkshire terriër kalender van 2015.
In een Alkmaars plantsoen werd Dottie vele malen gefotografeerd.
Twee van deze foto’s zijn hier afgebeeld.
.
Ondanks dat Dotje al 10 jaar is, blijft het een lekkere meid.

Comments are closed.