My Precious Claire

My Precious Claire van Zikiri

Op 14 maart 2007 is My Precious Claire van Zikiri geboren. Zij is de eerst geboren pup van Dottie van Samothrace en ook voor mij was zij de eerste puppy die ik hier heb mogen begroeten. Deze eerste geboorte vond ik beste wel een enerverende en emotionele ervaring. Een prachtige belevenis zo’n nestje jonge hondjes. En wat vanaf de tweede week opviel was dat Claire eigenlijk twee moeders had. Een zoogmoeder en een zorgmoeder. Dottie als biologische moeder beperkte haar bemoeienis slechts tot het zogen en alles wat daarbij hoorde.

Lady Quinta van Samothrace was meer de zorgmoeder die de pups socialiseerde en in hoge mate alles goed in de gaten hield. Claire en Lady Quinta zijn inmiddels onafscheidelijk en altijd met elkaar in de weer. Dit spelen, met speelgoed en elkaar, gaat er soms erg hard aan toe. Het zijn twee donderstralen bij elkaar.
En wat betreft de rangorde: Dottie bekijkt van een afstand het geravot en grijpt, als het te heftig wordt, resoluut in. Er kan er tenslotte ook maar een de baas zijn, en dat is Dottie.

V.l.n.r Claire, Mister Pim en Bella Donna


Lady Quinta en Claire bezig met wat ze graag doen, ravotten.

Ik heb besloten om Claire hier te houden en wil met haar gaan showen. Natuurlijk is nu nog niet te voorspellen hoe ze zich gaat ontwikkelen en of ze de juiste en voldoende kwaliteiten bezit. Hoe dan ook, ben ik druk bezig met het laten wennen aan het showklaar maken en aan het lopen in de showring. Het spelen gaat nu dus langzaam plaatsmaken voor ringtraining en alles wat daarbij hoort.

……………………………….Het dagelijk onderhoud zoals nageltjes knippen.
.
.

NYTC Kampioenschapsclubmatch 2007 te Zoetermeer, VB in de puppyklasse.
.
Op het moment dat ik dit schrijf heeft Claire in de puppyklas inmiddels vier shows gelopen. Voor ons beiden dus een nieuwe start, wat onwennig en nog onervaren proberen we samen tot resultaat te komen. Het is nog niet te voorspellen, maar ik hoop dat Claire de loopkwaliteiten van haar vader en moeder heeft doorgekregen. In 2008 zal hopelijk blijken waartoe Claire in de jeugdklas in staat is. Aan spontaniteit en ijver ontbreekt het haar niet. Integendeel zelfs, haar enthousiasme wat temperen is momenteel meer aan de orde. Dit meisje wil graag zelf de regie hebben en daar ben ik het uiteraard helemaal niet mee eens. Laten we het maar op jeugdige overmoet houden.  Bij Stambomen is de NHSB stamboom van Claire afgebeeld.

De IJsselshow in Zwolle, als nummer 1 in de puppyklasse.
.


.
.

.
.

Claire heeft in het voorjaar van 2008 naar onze tevredenheid vier maal in de jeugdklassse mee gedaan. Ik vond het voor ons eerste begin niet slecht. De resultaten zijn in ieder geval hoopgevend. In Eindhoven uitmuntend, Groningen zeer goed, Leiden zeer goed en Leeuwarden uitmuntend. Door een maanden durende renovatie aan ons huis ontbrak het ons de rest van het jaar aan energie en tijd om met Claire het hele land te doorkruizen naar de nog resterende shows. Aanvankelijk wilde ik dit najaar van Claire een nestje maar haar loopsheid wil niet echt vlotten. De dekpartner was al gekozen. Maar wat in het vat zit…..

Nu is Claire zo mooi aan het worden, vinden wij, dat ik nu besloten heb om haar in 2009 weer mee te nemen naar tentoonstellingen om te ervaren wat zij in de openklasse gaat doen. Zij wordt in de loop van 2009 twee jaar en zal van onderaf moeten beginnen in haar nieuwe klasse. De concurenten zijn in de regel dan ouder, volgroeid in bouw en voller van vacht dus dat wordt weer spannend voor ons. Maar het is nooit een schande om van tophonden te verliezen. Eind 2009 wil ik dan toch wel een nestje van haar. Van dit nestje wil ik, indien aanwezig, een teefje houden. En dan maar afwachten hoe haar dochter het gaat doen.

2009 in de Meent te Alkmaar tijdens de jubileumshow van de KCWF met als resultaat 2 Uitmuntend in de openklasse voor teven.

My Precious Claire in 2009

 

In Ahoy te Rotterdam met 3 Uitmuntend in de Openklasse voor teven.

Rai Amsterdam bij de Winner 2009, 2 Zeer Goed in de openklasse voor teven.
.
.
Claire heeft haar laatste show in de openklas gelopen tijdens de Winner in de Rai te Amsterdam. Ik vond het genoeg. Zo’n bitch als ze thuis is, statig en trots met alle glamour van dien, zo onzeker is ze tijdens shows. Angstig en schrikkerig waardoor ze zich heel onbehaaglijk voelt. Ze wil niet en toont daardoor niet. Omdat haar belang voor mijn gevoel boven het heilige showen gaat heb ik haar nu rust gegund. Geen jasje, geen papillotten en geen stress meer, het is mooi geweest. Het haar is nu voor een groot deel korter en nu kan ze dan weer fijn ravotten. En dat doet ze dan ook.
.
.
Hieronder een foto van moeder Dottie en Claire, beiden nog met lang haar.
.Dottie….
.
….en Claire.

Maandag 13 maart 2017, Claire is 10 jaar en nog steeds ons meisje. Wel een paar tandjes kwijt maar nog net zo lief.

Op 1 augustus 2023 is onze lieve Claire thuis, in het huis waar ze ook geboren is, rustig in haar mandje ingeslapen. Zestien jaar en bijna vijf maanden hebben wij van haar genoten. De rust heeft ze verdiend. Ze werd heel snel doof en kreeg uiteindelijk volledige staar. Haar neusje was haar gids. De laatste drie weken ging het lopen steeds slechter, verdween de eetlust en viel ze af. En toen is ze gegaan, rustig en vredig. Afscheid nemen went niet, het doen heel veel pijn maar de herinneringen aan haar aanwezigheid zullen het verdriet overwinnen. Lieve Claire rust zacht.
Wij zien elkaar terug aan de andere kant van de regenboogbrug.

Comments are closed.