Aramis “Mitch”

Het was in september 2016 toen Kendos Kiss Moonwalker, voor ons Ken, en Gitta Faxon van Zikiri, voor het gemak Fax genoemd, elkaar vonden in een romantisch knuffelmoment. Daarna volgde een paar weken van wachten, zou het gelukt zijn of niet. Ja, het was gelukt, Ken zou weer vader worden. Voor Fax zou het de laatste keer zijn. Het was haar vijfde en laatst toegestane nestje dat zij mocht gaan verzorgen. Het is goed zo.

NL kampioen Kendos Kiss Moonwalker

.

Gitta Faxon van Zikiri

.
Op 3 november 2016 werden de pupjes geboren. Een teefje en vervolgens drie reutjes. Jet, zoals ze volgens de nieuwe baas gaat heten, ging haar drie galante broers voor, zij mocht eerst. Een ridderlijk gebaar dus en zij verdienden dan ook passende namen zoals Aramis, Athos en Porthos, vernoemd naar de drie musketiers.
.
Op bovenstaande foto zijn de pupjes 5 dagen oud. Linksboven ligt Aramis. Omdat het hier om hem gaat zal hij verder als Mitch worden vermeld. De namen Aramis, Athos en Porthos staan, gevolgd door de kennelnaam, weliswaar op de stambomen vermeld maar in hun verdere leventjes gaan zij met een door de huidige eigenaar bedachte roepnaam door het leven. Aramis werd dus Mitch, Athos werd Baloe en Porthos werd Dundey.
.
Natuurlijk is elk nest uniek en altijd zijn er verschillen. Hoe reageert de moeder, hoe ontwikkelen de pupjes zich, het is altijd weer afwachten. Wat bij dit nestje opviel was de rust. Alles ging zo voorspoedig en warm dat het een genot was om te zien. Ook de andere honden mochten kennismaken met de pupjes, moeder liet het, zij het met een wakend ook, allemaal toe. Op deze foto zijn ze inmiddels al weer zeventien dagen oud.
.
En daar is hij dan, Mitch, een maand bij ons, de eerste die liet weten over goede stembandjes te beschikken. Blijkbaar is hij daar trots op want hij laat regelmatig van zich horen. Omdat Mitch bij ons blijft wonen is het te hopen dat dit puberaal gedrag is een weer over gaat. Maar ach, wie klein is en niet opvalt moet van zich laten horen.
.
“Om op te vreten” wordt wel eens gezegd. Dat doen wij niet maar knuffelen des te meer. De volgorde is hier van links naar rechts Aramis (Mitch), Jet, Athos (Baloe) en Porthos (Dundey).
.
Mitch wordt wakker, gestoord tijdens zijn middagdutje. In het begin lagen de pups nog als een kluitje op en tegen elkaar maar inmiddels is er blijkbaar meer behoefte aan een eigen plekje.
.
Na 24 dagen kijkt Mitch in de camera. Een expressief kopje, een beetje baldadig en dat klopt ook wel. De beide oortjes hangen nog en dan is het altijd weer de vraag of en wanneer ze gaan staan.
.
Er is hoop, zes dagen later staat een oortje rechtop. Flappie ziet er al weer anders uit.
.
Na 40 dagen werd het tijd voor een bad beurt. Dit was toch wel een hectische beleving. Maar hij kijkt, ietwat beledigd, maar wel schoon en fris naar de camera, weg met de poep en pies geurtjes. En, hoera, de beide oortjes staan en er is al sprake van een klein pluimpje.
.
Op 2 juli 2017, Mitch was toen op één dag na acht maanden oud, heb ik hem laten meedoen aan de door de Kynologenclub West-Friesland georganiseerde ‘jongehondendag’. Een buitenshow in Heerhugowaard, een zonnige dag waar Mitch zich van zijn beste kant heeft laten zien. De tweeënvijftig honden, waren in vier leeftijdscategorieën ondergebracht en werden telkens door vier keurmeester gekeurd. De toegekende punten werden per leeftijdscategorie opgeteld en het hoogste aantal bepaalde de plaatsing. Niet alleen ons maar ook de keurmeesters wist hij te vertederen. Bij de eindkeuring werd Mitch in zijn categorie als derde geplaatst. Zijn eerste show en zijn eerste overwinning!
.
Het was op 7 en 8 oktober 2017 toen Mitch voor het eerst aan een internationale show heeft meegedaan. De IJsselshow te Zwolle, een dubbelshow. Op beide dagen, deed hij mee in de Jeugdklas. De eerste dag met als resultaat 2 Zeer Goed en op de tweede dag 1 Uitmuntend met een CAC. We laten Mitch nu wat meer volwassen worden en gaan dan weer verder. De eerste stappen zijn gezet.

Aramis "Mitch" van Zikiri hier inmiddels dertien maanden oud.

.

Inmiddels is mijn kereltje hier al weer 17 maanden en als dekreu beschikbaar.
.

 

Comments are closed.